Aktuality,  Pokrmy z mouky, obilovin a těstovin

Pohankové knedlíky s vlašskými ořechy

  • uvařena pohanka
  • uvařené jáhly
  • pohanková mouka
  • vlašské ořechy
  • kmín
  • česnek
  • muškátový oříšek

Smícháme uvařené a vychladlé jáhly s uvařenou a vychladlou pohankou (vaříme v osolené vodě!) – cca 1 díl pohanky na 2 díly jahel, ale poměr může být libovolný, např. podle toho, co vám zbylo od oběda. Vzniklé těsto ochutíme kmínem, troškou muškátového oříšku, nadrceným česnekem a nakonec vmícháme nasekané vlašské ořechy. Podle potřeby dohustíme hladkou pohankovou moukou. Z těsta tvoříme kuličky. Jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní kuličky a necháme je tam tak dlouho, dokud nevyplavou.

Tip: Doporučuji dělat knedlíky menší, asi tak velké jako pingpongový míček. Pokud jsou větší, musí se déle vařit, aby se provařily až do středu a mouka nezůstala syrová. U noků z bezlepkových surovin je ale vždy lepší mít dobu varu co nejkratší, aby se těsto nerozpadlo.

K těmto knedlíkům je výborná omáčka z dýně hokkaido a hořčice: nakrájejte cibuli na proužky a osmažte jí na oleji (např. na rýžovém). Potom přidejte pokrájenou dýní Hokkaido, osolte, přidejte kmín, nadrcená hořčičná semínka a trochu kurkumy a chilli. Duste tak dlouho, doku dýně nepustí sladkou šťávu. Jednodušší variace (pro ty, kteří nemají hmoždíř) je podusit jen cibulku s dýní a když je dýně měkká a omáčka už má svou správnou konzistenci, přidejte dvě lžičky kvalitní dijonské hořčice a pár kapek tamari. Tato druhá variace už žádné další koření nepotřebuje.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Pohankové knedlíky s vlašskými ořechy
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnýZpět do obchodu
    Přehled ochrany osobních údajů

    Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.