Aktuality,  Recepty a rady,  Sladká jídla a dezerty

Melasové sušenky

250 g mouky celozrnné pšeničné
125 g tuku (zde použito biomáslo, doporučuji vegan alternativu Alsan Bio – výborný na pečení)
melasový cukr 3 lžíce (to je ten uplně černý)
melasa 2 lžíce
rýžové mléko 1 lžíce (tekuté, ne sušené)
mandle na ozdobu

Máslo utřeme s cukrem a 2 lžícemi rýžového mléka. Když je hmota vyšlehaná, vmícháme melasu a postupně i mouku. Vznikne těsto, které má jemnou konzistenci, je ,,hebké“, nelepí se a skvěle se s nim pracuje. Tvoříme z něj placky, ozdobíme mandlema a pečeme na 180 stupňů asi 10-15 min. Pak jen předstíráme, že ochutnáme až ráno :-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Melasové sušenky
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnýZpět do obchodu
    Přehled ochrany osobních údajů

    Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.