Polévky

Špaldová polévka

  • uvařené špaldové kroupy (jeden hrnek)
  • červená čočka
  • mrkev
  • cibule
  • celer
  • sůl
  • paprika mletá
  • kurkuma
  • tamari
  • celerová nebo petrželová nať

Na oleji klasicky osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou. Když je zelenina osmažená, zasypeme ji kurkumou a červenou paprikou (cca 2 lžičky papriky a 1 lžička kurkumy), necháme chvilku orestovat a přidáme do uvařených krup. Zalijeme vodou, osolíme (záleží na slanosti krup), přidáme propláchnutou syrovou červenou čočku a vaříme tak dlouho, než čočka změkne – kroupy se mezi tím lehce rozvaří a krásně polévku zahustí). Nakonec přidáme celerovou nať a trochu omáčky tamari.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Špaldová polévka
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnýZpět do obchodu
    Přehled ochrany osobních údajů

    Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.